Forever Young




Kem :)
Sunday, 17 June 2012 ? 1Gossip ?

 Before mula bicara, HAHA . akhirnya aku dpt bace gak apa yg dea post kat belog aku , Hahaha . Lawak . Kesian aku , bnyk kawan aku dah bace dulu sblom aku trmasuk Hidayat . haha . dah larh bukak senyap2 kat bilik guru .Atoto.Btw , thanks Thaqif *wekkk .TakMalu punye budak . hehe.OkayAbaikan .
 Teruskan , Kem gapo dio ney aino ? Watlek kawan . 15-17 Jun aku pergi Kem Kenali Remaja kodd tak silap aku . Dekat ampang pecah . Jauh kan ? *Jauh sangat . Dalam bas siap tidur *sangad . lalalala . Btw , assalamualaikum :)Mula bercerita . . . .

 First , aku memang tak ikhlas nak pergi . Kemas barang2 last minute . Semua aku buad utk kem tuh last minute . Sampai lupe nak bawak AngryBird aku . Puiihh betul *budakbudak . Tapi aku rase beg aku paling besar . Haha *Segan siot . Masuk je dewan dah ramai orang . Lupe sekola mane dtg dulu . Lepas daftar semua , duduk deam2 . *deam sgt . Pastu phone gn IC semua kena bagi kat fasi2 . Mula2 aku gn Kalsom mmg dah pakat2 taknak bg , tapi lepas je dga ayat dari abg MoQ 'Lepas ney klau kteorg ade jumpe phone , sorang buad semua kena' terus kteorg ubah fikiran . HAHA .*gelabah sikid .

 Second , bahagikan kumpulan . haha . Kena kira 1 2 3 smpai 10 . Sebenarnya aku nom 8 , last2 aku tukar gn kawan aku yg nom 7 sbb aku gn Kalsom taknak berpisah . haha . Org tertentu je yg tahu . haha *Jahad :p Group aku ade bape org tah . Aku pun lupe . Hikhok ! Lepas habes tuh , kteorg kena pilih penghulu gn penghuluwati . Penghulu -Shahazwan [pemalas] . Penghuluwati - Athirah [rajin] . Sblom tuh , nama aku tercalon gak , tapi abang MoQ tanye 'Rela ke tak rela?' cepat2 aku jawab 'Tak rela' . haha  Kalau larh aku jadi penghuluwati , semua orang aku suruh balik . haha .*okayAbaikan . Btw , ade budakbudak terkantoi tak bagi phone and ade yg terkantoi bawak rokok ! haha . PadanMuka :P Sape suruh korang degil . Lalala.

 Third , ade wisel ney , kalau dea di bunyikan sekali maknanya kteorg kena BEKU . Takleh nak gerak . 'Kalau awak menonggeng , awak menonggeng larh' haha . Kalau panjang kterog kena 'TakeCover' . Ala, yg meniarap , tgn kat atas kepala tuh . Haa mcam tuh . Pandai ! haha . Memang tak sakit larh kan perut trhentak-hentak . Berturut-turut pulak tuh . Sabar jela . Fasi memang pembuli . Puuiihhh !

 Malam first tuh , kteorg sbnanye kena tidur 10.30 tapi abang mane tah cakap 'Saya tak suka tidur awal' haktuihh dea . Mate dak2 semua mintak kaki je time tuh . Pastu ade aktiviti . Kteorg kena pakai kain gelap utk tutupmata . Memang gile gelap larh . Seram siot ! Tapi kena tabah . haha . Korang penah tak ade kem time darjah 6 yg tutupmata pastu kena duduk sorang2 ? Penahkan . Haa macam tuh larh kterog kena buad . First2 seram gak tapi redha je . ALLAH S.W.T sentiasa melindungi kita :) . Lepas je kena buka kain kat mata tuh , aku tengok yg keliling aku semua lelaki . Hampeh tambah segan ! Naseb ade pompuan satu , tuh pun jauh . Dah larh kat tengah2 . Dorang hadap aku . Aku hadap dorang . Tunduk muka je aku mampu . haha . Tapi malam tuh aku mmg takde perasaan , n yg lawaknya time tutupmata tuh aku dengar budak laki sedut2 hingus . Sadiss gila . Aku tahan gelak gila . ahha .OkayDeam . Habes semua kteorg tidur nak dekat pukul 2 pagi rasenya .

 HariKedua . Hari Malang tapi Best sbenanye . Okay . Kteorg dpt telur sorang satu . Semua kena jage sendiri . Jgn smpai pecah .Group aku mmg haru . Dalam dewan ag dah pecah satu , haha . Aku engad kau wahai budak pakai songkok baju purple . haha . Tapi fasi ganti balik sbb time tuh belum mula lagi . Okay dah . Lepas tuh kteorg kena brkumpul kat luar dewan . First2 kat tempat yg agak redup sikid , tapi budak mane tah komen panass . Last2 Koperal Zaki bawak kteorg kat tempat lagi panas . Betulbetul bawah matahari . SakitHati ! Yang paling sakithati , dea suruh kteorg buad 'TakeCover' kat atas jalan tuh , mmg tak panas larh . Pastu suruh kteorg baring , kaki kanan agkt , kaki kiri letak atas kaki kanan pastu tgn letak bawah kepala . Mata kena buka . Memang tak terkebil-kebil mata aku pndang matahari . Taekkk betul ! Klau sekejap takpe , ney kalau boleh nak 20 minit . *kodd . Sabar.Kulit dah macam kuda belang . Huh! . Dah lepas , kteorg kena golek 10 kali ke kanan , 10 kali ke kiri sbnyak bape kali tah . Sampai kepala aku pening gile . Nak pitam tapi simpan dlm hati je . Muka cover taknak bg org tahu . ahah . Habes tuh , kena lompat bintang . Ape tah name benda alah tuh . Dah larh kena banyak kali buad . Suara kena kuat gile nak mampuss . Memang gaya aku dah macam askar . Puuiihhh!

 Ragging kat atas jalan tar selesai. Pastu kteorg kena merentas halangan rasanya . Sorang2 kena . Malu ! haha . Tapi time aku paling SUKA . Abang ape tah name dea mandikan kteorg dgn tanah cmpur lumpur .Seap ade cebok lagi . Memang best ! Wangi je bau . Yg tak aci nya semua budak kena 2 or 3 kali . Yg aku smpai 4 kali . SakitHati! Dah larh kena merangkak . Haktuih :L Naseb aku pandai jaga harta iaitu telur . Tak pecah tuh . SukaSuka . haha . Pastu ade salah satu prtanyaan Koperal ney 'okay jujur,siapa yg dah ade pakwe?' HAHA . Aku dah trgelak-gelak dah . Kawan2 aku bengap g mention2 nama aku .Terpaksa aku agkt tgn . Maluu. Naseb ade yg lain gak agkt . SELAMAT .OkayDeam . Lepas mandi semua kteorg ade ceramah ape tah . Malam tuh paling menyedihkan . Rugi tak bawak baldi . ahha . Klau bawak dah lame aku tadah airmata aku . Huhu . Kantoi nanges ! . Mane tak sadiss weyh , pasal makbapak pulak topiknya . Dgn lagu yg sedihh gila , mmg airmata aku macam airterjun dah . Almaklum lah emosi masing2 time tuh mmg ALLAH S.W.T je tahu time tuh . Kena luahkan ape2 saje dekat kertas tuh khas utk makbapak kita . Mmg feel gile . Yg lawak nya sblom tulis surat tuh aku dah set kat otak aku nak tidur dgn lagaknya . Ego dtg . Last2 mata sebam2 gak menangis . HAHA . Ego aku dah rendah skg . SukaSukaSuka ;P Kteorg tidur pukul 3 lebih . Pagi esoknya semua takseda . Kakak JPAM yg kejutkan . haha

 Hari ketiga Hari Berpisah . huhu :( Best semua pakai baju sama je . Hijau . Sejuk je mata . Pagi tuh ade aktiviti dgn Unit Kaunseling . Best ! Dan pagi tuh jugak baru kumpulan aku berinteraksi antara satu sama lain . HAHA . Lelaki mmg huru hara . Aku engad name Ammar gn Zikri je yg lain aku lupa . haha . Pompuan cool . Athirah, atikah , piyahh , tikah and ape tahh lagi . Ade 3 org name atika termasuk aku . Tapi ejaan je lain2 . First kteorg kena agkat botol guna tali . Kena buad macam sarang larh , Tgh2 ade botol . Time prbincangan smua hancur . Tapi time dah start dapat gak buad . Nombor 4 tuh . haha .Pastu buad benda yg same tapi time ney ganti gn bola pinpong . Nombor 3 . Bangga :) Akhir , kena agkt cawan yg ade air  atas kertas . Asing2 laki pompuan . Nombor 1 tapi nilai murni budak laki salah . Hampeh ! haha . It's okay it's alringht , Come on 7 FightFightFight . Wohhooo !

 Kini tiba dah time nak berpisah  Majlis penutup mmg simple . haha . Tukang baca doa best . Aww ! haha . *Gatall :P And last buad lagu Gemuruh . Best gilagilagilagila . Smpai aku sendiri gile. haha . Habes semua smpat gak kteorg snap pic syoksendiri . Bengang gamba kena raging semua takde . pUiihhh ! Btw , malu siot muka kena tayang kat screen . haha . Kalau kecik takpe . Ney jgn ckp larh . Haktuih nye abang cameraman .. Nak tengok gmba kteorg dgn baju hijau ? OkayLoading sat ...
Gambar budakBudak SMD dgn Fasi2 .ade yang takde :(

Kumpulan Tujuh ! Jyeahh ! Eden nye group .

Ney gak group aku . Cool !

Barisan budakbudak pompuan yang pergi . Lagi sorang camerawoman :p

Fasi2 menari lagu hujan hujan ape tah . Kena goyang pinggul . haha . Pastu team lelaki gn team pompuan lawan2 . ahha

Kulit memang cun . haha , Dengan abang KHAIRUL :)

Dengan abang MoQ . Tudung aku serabai . OkayDeam :L

Cikgu Leha . Peace and cool babe ! :D

Aucakk ! Batak sekejap dngan fail . Gmba aku lukis taknampak . Puuiihh T_T

Dah merepek . Ju how dare you peluk2 I . OhMyCapitalF . haha

Kami bermadu . Lakinya Capital F tapi aku dgn Capital F selamanya . haha . Haktuuiiihh !

Gumbira gila dah dapat fhone dgn IC . Senyum smpai ke telinga . Yg bengong nye aku boleh lupa password ape . hahaha . On je terus wish 'SelamatHariBapa' kat ayah aku :')

Jangan terlalu tengok okay . Sekejap je boleh . haha . Lompat dah sebati gn aku . Tapi lompat jauh aku taknak . ahha

Lepas melantak Nasi ayam . Epal kat tgn . Nmpak kebulur . haha . Almaklum larh nasi ayam makan sikid je sbb nak cepat :L

Peace ! Gambar syoksendiri aku . Hewhew . Malu cekk :)*tudungsenget :D


 Okay . Dah puas ? haha . Gmbar sikid je . Cikgu takde kan . Huhu .Kalau tak grenti bnyak gmba aku tayang .Lalalala . Nak tahu tak , smpai je umah aku kena panjat tingkap bilik air . sebab kunci rumah , ibu aku lupa letak mane . Tak pasal2 aku jadi perompak smentara .haha . LAWAK! OkayAbaikan . Okay larh aku tgh happy ney aku dpt greenlight takpayah sekolah esok . wohhoo ! haha *OkayDeam :| Byebye . Assalamualaikum :)















Thanks for reading :)